Travesti İstanbul
Menü Kapat

İstanbul Transgender

istanbul transgender

İstanbul transgender bireylerin yaşadığı ve birçok zorluk ile mücadele ettiği Dünyanın en büyük şehirleri arasında yer almaktadır.

Her ne kadar Dünya geneline hitap eden bir şehir olsa da burada yaşan bireyler oldukça zor günler geçirmekte. Ekonomik ve toplumsal anlamda yıllardır zorlu süreçlere göğüs geren bireyler, kendileri ve yaşam şartlarına uygun bir yasa çıkarılmasını yıllardır talep etmektedir.

Çeşitli organizasyon ve derneklerin uğraşları sonucu herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlerde yaşan bireyleri hüsrana uğratmıştır.

istanbul transeksuel bireyler

Amaçları, güzel bir yaşam sürdürmek, toplumsal baskılara maruz kalmamak ve insan gibi muamele görmek. Tek amaç ve istekleri bundan ibaret olan bireyler ne yazık ki, yıllardır yaşam hakları için mücadele etmekte.

Türk toplumu, her ne kadar gelişmiş bir millet olarak Dünya basınına yansıtılmış olsa da, konu eşcinsel bireyler olduğu zaman Avrupa ülkelerinin gerisinde olmaktan kendini alı koyamıyor. Yıllardır mücadele verilen bu konu hakkında herhangi bir ilerleme göze çarpmamakta.

Transgender ne anlama gelir?

Transgender İngilizce bir terim olmakla birlikte Dünya genelinde çok çeşitli cinsiyetleri tanımlamak anlamına gelir.

Türkiye genelinde “travesti” Avrupa ülkelerinde “transgender, transseksüel” Güneydoğu Asya ülkelerinde “ladyboy, shemale” olarak adlandırılan üçüncü cinsel kimliğe verilen isimlerdir.

transgender ne anlama gelir

Transgender bireylere doğumda atanan cinsiyet erkektir. Ergenlik yaş itibari ile kadınsı ruhları daha baskın olan bireyler kendi cinsel kimliklerini kadın olarak görür ve hareketleri bir kadın edası andırarak yaşamlarını devam ettirirler.

Transeksüel kişiler de Dünya’ya gözlerini acıktıkları ilk andan itibaren erkek olarak Dünya’ya gelmektedirler. Belirli bir yaş itibari ile hormon tedavisi ve cinsiyet değiştirme ameliyatı gerçekleştirirler. Bu ameliyat sonrasında cinsel organlarını erkeklik organı yerine, kadın cinsel organı ile görünümlerini tamamen kadın olarak anımsatırlar.

Şu sorunun cevabı çok iyi bilinmelidir ki? Hiçbir transseksüel doğduğu andan itibaren kadın değildir. Erkek olarak Dünya’ya gelir ve operasyonlar sonucu hayatlarını kadın olarak devam ettirirler.

Türkiye genelinde bilinen en büyük yanlış travesti veya transseksüel kişilerin kadın olduğu yanlışıdır.

Travesti ve transeksüel arasındaki fark?

En büyük fark tabi ki cinsel organlarıdır. Travesti cinsiyet kimliğine ait bireylerin cinsel organı, erkeklik organlarıdır.

Transeksüel kişilerin cinsel organları hormon tedavisi ve cinsiyet değiştirme ameliyatı sonra kadınlık cinsel organı, vajinadır.

travesti ve transeksuel arasindaki fark

Görünüm ve fiziki özellikleri birbirlerine oldukça yakındır. Tıpkı bir kadın cinsiyet kimliğine sahip kişilere benzerler ve tavırları o şekildedir.

Birçok transseksüel birey cinsiyet değiştirme operasyonu sonunda ses teli operasyonu da geçirmektedir. Kadın cinsiyet kimliğine tam adapte olmak için ses tonlarını tıpkı bir kadın gibi çıkmasını hedefler.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir