Travesti İstanbul
Menü Kapat

Travesti ve Transseksüel Arasındaki Fark

travesti ve transseksuel arasindaki fark

Travesti ve transseksüel kelimelerine yabancı birimisiniz? Trans kadınlarla mı çıkmayı planlıyorsunuz yoksa geçiş yapmayı düşünen biri misiniz?

Bugün travesti ve transseksüel arasındaki farkı öğreneceksiniz. Lütfen burada yazılanların yalnızca eğitim amaçlı olduğunu bilin. Bir grup bireyi rahatsız etmek veya yanlış tanıtmak için yazılmadı.

Üstelik transseksüel flört dünyasına da derinlemesine bir bakış atacaksınız.

Travesti ve Transseksüel arasındaki fark nedir?

Bunlar belirli bireylere ve onların cinsiyet kimliklerine ilişkin farklı kelimelerdir. Bazen her iki kelime de kesişebilir ve bir kişiyi tanımlayabilir. Çoğu zaman her kelimenin kullanımının doğruluğu yalnızca tek bir kişi için geçerli olabilir.

transseksüel nedir

Her iki terimin de cinsel yönelim, eril ve dişil görünüm, seksüel ifade ile hiçbir ilgisi yoktur.

Travesti

Travesti kelimesi, anne karnından itibaren Dünyaya geldiği cinsiyetin tam tersi olarak nitelendirilebilir. Her insan doğumda cinsiyet ifadesine veya kimliğine göre değil, cinsel organına göre erkek veya kadın olarak atanır.

travesti nedir

Bu kelime TÜM trans bireyler için geçerli olduğundan en yaygın kullanılan kelimedir.

Transseksüel

Bu arada transseksüel kelimesi de bir sıfattır. Ancak bu yalnızca cinsiyet değiştirme ameliyatı (GRS) geçirmeyi planlayan trans bireyler için geçerlidir. Veya erkekten kadına tam geçiş geçirmiş olanlar.

transgender

Transseksüel bir kişinin bacaklarının arasında ne olduğunu açıklamak zorunda kalmadan zaman kazanmak için bunu en çok flört web sitelerinde göreceksiniz.

Ameliyat öncesi travesti

Ameliyat öncesi travestiler, cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirmeyi planlayan trans bireydir. Büyük olasılıkla hormon replasman tedavisi (HRT) görüyor. Bu kişi aynı zamanda en üst düzey ameliyatı (trans kadınlar için meme büyütme ve trans erkekler için mastektomi) de geçirmiş olabilir.

Ayrıca, ameliyat öncesi çoğu transseksüel kadına orşiektomi (testislerin alınması) uygulanmaktadır. Tam bir dönüşüm geçirmeyi planladığı oldukça açık bir durum.

Bununla birlikte, bir travesti bireyin ameliyat öncesi transseksüel olması durumunda yalnızca ilaçlar ve ameliyatlar belirleyici faktör değildir.

Ameliyat sonrası transseksüel

Ameliyat sonrası transseksüel, daha önce cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirmiş bir trans bireydir. Meslekten olmayanların ifadesiyle, penisini veya vajinasını zaten bir vajinaya veya penise dönüştürmüştür ve bunun tersi de geçerlidir. Akıl sağlıklarını cinsel sağlıklarıyla eşleştirmek için bunu yaşıyorlar.

Artık farkın temellerini bildiğinize göre, birey olarak trans bireyler hakkında daha fazla bilgi edinmenin zamanı geldi.

Travesti bireyler trans olduklarını ne zaman öğrenirler?

Cinsiyet hoşnutsuzluğu, trans bireylerin başına gelen bir zihinsel bozukluktur. Cinsiyet hoşnutsuzluğu olan biri, kendisine doğuştan atanan cinsiyetle özdeşleşmez. Çoğu zaman çocukluk kadar erken bir zamanda ortaya çıkar.

Bu nedenle bazı trans bireyler, bozukluğu hafifletmek için ameliyatı seçmektedir. Bununla birlikte, bazıları cinsel organlarını koruma konusunda gayet iyi durumdalar ve yine de doğuştan kendilerine atanan cinsiyetin zıttı bir cinsiyet olarak tanımlarlar.

Trans birey

Her ne kadar çoğu vaka çok erken başlasa da, hâlâ yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde geçiş yapan insanlar var. Bunun nedeni toplumun trans bireyleri kabul etme konusundaki kısıtlamalarından kaynaklanmaktadır.

Bu arada, diğer ülkelerde bazı trans bireyler hiçbir geçiş sürecinden geçmiyor. Bunun nedeni, bazı ülkelerde LGBTQ+ topluluğunun bir parçası olarak ortaya çıkmanın suç olması ve hatta ölümcül olabilmesidir.

Travesti ve Transeksüel kadınlarla ilişki yaşamak sizi eşcinsel yapar mı?

Eğer travesti kadınlarla çıkmayı planlayan ama insanların eşcinsel olduğunuzu düşünmesinden rahatsız olduğunuz için isteksiz olan heteroseksüel bir erkekseniz, artık endişelenmeyi bırakabilirsiniz.

Sizi eşcinsel yapan şey, yalnızca hemcinsiniz olan erkeklere ilgi duymanızdır. Ayrıca penisi olan travesti bir kadından etkilenseniz bile hala heteroseksüelsiniz.

travesti aşk

Bunun nedeni cinsiyet ve seksin iki farklı şey olmasıdır. Sex, bir kişinin bacaklarının arasında olanı ifade eder ve kişinin kadın mı yoksa erkek mi olduğunu tanımlamaz.

Günümüz dünyasında hâlâ pek çok cehalet devam etmektedir. Hatta bazı insanlar, trans bir kadının hâlâ penisi olduğu sürece onun hâlâ erkek olduğunu iddia ediyor. Bu fikir gerçeklikten oldukça uzaktır çünkü seks ve cinsiyet iki farklı şeydir.

Sex kişinin bacaklarının arasında bulunan şeyle ilgilidir. Cinsiyet bireyin kendini ifade etmesidir. Seks yalnızca tek bir şeyle ilgilidir ve bu yalnızca penis vajina arasındaki bir çekişmeden ibarettir.

Toplumsal cinsiyet, bireyin ifadesinin geniş bir yelpazesiyle ilgilenir; saç modeli, kıyafet, tavır vb.

İster trans kadınlarla sohbet ediyor olun, ister çok az deneyiminiz olsun, ister oldukça deneyimli olun, bu sizin için güvenli bir sığınak görevi görecektir.

Trans kadınların erkekler için tabu fetişler olarak var olmadığını unutmayın. Bugün buradan öğrendiğiniz her şeyi alın ve kelimelerinizi akıllıca kullanın.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bodrum Travesti, Bostancı, Bursa Travesti, Fethiye Travesti, Fındıkzade, İzmir Travesti, Kadıköy, Kartal, Marmaris Travesti, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim, Travesti OnlyFans, Travesti Resimleri, Travesti Twitter, Travesti Video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir